>Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Stichting Fair Creations (SFC) is in 2007 opgericht door vier vrijwilligers met een grote betrokkenheid bij kinderen en vrouwen in Kenia. De bestuursleden van de stichting hebben een hechte band met Kenia, doordat ze er wonen en werken of er regelmatig op bezoek komen. Dat maakt direct contact en toezicht op alle projecten en kinderen mogelijk. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers.

Voorzitter: vacant

Secretaris: Yvonne de Graaf

Yvonne de GraafVoor mijn werk ben ik regelmatig in Kenia. Iedere keer ben ik weer onder de indruk van de grote tegenstellingen: naast de rijkdom en schoonheid is er veel armoede en ellende. Kinderen die niet naar school kunnen omdat ze wees zijn of omdat de veelal alleenstaande moeders of vaders niet genoeg geld verdienen. Met weinig middelen is er vaak veel te verbeteren. Graag wil ik bijdragen aan het creëren van kansen voor kinderen, door tijd en geld te besteden aan de Stichting Fair Creations. Ziet u ook mogelijkheden om bij te dragen aan onze kleine actieve stichting? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door een mail te sturen.

Bestuurslid Kenia: Helene van der Roest

Ik ben Helene van der Roest. Sinds 2004 woon ik in Kenia. Ik heb diverse functies vervuld in een aantal ontwikkelingsorganisaties in verschillende Afrikaanse landen. Ook heb ik verschillende stichtingen opgericht waaronder de stichting waar ik nu voor werk: “Tuungane Amani Kenya” (TAK Foundation). Ik ben sinds 2011 algemeen directeur van deze stichting die zich richt op het helpen van kansarme vrouwen en kinderen. Daarnaast zet ik mij in voor diverse Stichtingen die actief zijn in Kenia, waaronder Stichting Fair Creations. Door middel van het opzetten van bedrijven genereren we inkomsten voor hulpprojecten en worden banen gecreëerd. Ik voel mij zeer bevoorrecht dat ik in Afrika woon en werk. Iedere dag leer ik meer over de mensen en hun boeiende cultuur. Ik hoop dit werk nog lang te kunnen doen!